Сливо поле отбелязва 109 години от създаването на общината

By 19 Август 2021 Прочетена 1652 пъти 0
Сливо поле отбелязва 109 години от създаването на общината Сливо поле отбелязва 109 години от създаването на общината КИС 13

От днес започват тържествата, посветени на 109-ата годишнина от създаването на община Сливо поле.

До края на седмицата на територията на населеното място ще се проведат много игри, забавления и изненади. Ще има концерти на открито и още куп забавления, като ще се съблюдава спазването на всички противоепидемични мерки. Вчера вечерта се състоя и тържествена сесия на Общинския съвет, на която присъства заместник областният управител на област Русе д-р Стефка Караколева.

Решенията, които вземате всеки ден, са от изключително значение за просперитета на общината. Радостна и удовлетворена съм от доброто сътрудничество между институциите, които представляваме и с гордост мога да заявя, че водещи във вашата работа са адекватността и насочеността към всеки един жител. Считам, че това е правилната посока за развитие на всяка една институция, независимо дали говорим за местна или държавна структура. Вие сте образец за точност и коректност в действията си и вярвам, че хората го оценяват! Не спирайте да обръщате внимание на всеки един проблем, на всяко предложение, на всяка идея и бъдете близо до гражданите.

каза д-р Караколева пред 17-те общински съветници


Тя отправи пожелания към всички за крепко здраве, още много успехи, радост от постигнатото и късмет във всяко начинание, както и да не се спират пред предизвикателствата. Преди това заместник-областният управител д-р Караколева, председателят на Общинския съвет Илиян Иванов и кметът Валентин Атанасов отдадоха почит пред паметта на загиналите в името на България. Това стана пред Мемориала на загиналите в Балканската, Първата и Втората световна войни.

Общинският съвет в Сливо поле се оказва сред отличниците в областта. Проверените техни протоколи от началото на годината до края на миналия месец са 7 и включват 92 решения, като едно единствено е върнато за преразглеждане.

Председателят на Общинския съвет в Сливо поле също пожела на колегите си радост и успехи, като постави акцент върху отличния диалог между всички партии и съветници. Общинските съветници от ГЕРБ отправиха пожелания за увереност и вяра в по-доброто бъдеще на населеното място и неговото утвърждаване като модерна европейска община, в която съществуват по-добри условия за гражданите и развитие на местния бизнес. От ДПС пък подчертаха ролята на градивната критика и конструктивния диалог, а от БСП изразяват надежда за добри резултати и още повече успехи занапред.


Кметът Валентин Атанасов подчерта, че ключът за успешното управление е липсата на популизъм и демагогия, като той също наблегна на значението на диалога.

Бъдете горди с постигнатото, защото всички участвате в управлението на общината и го правите истински.

допълни още Атанасов

 

Той спомена и че в общината в пълно разбирателство живеят шест етноса. Валентин Атанасов е уверен, че през следващите години Сливо поле ще се превърне в една още по-зелена, дигитална и високотехнологична община.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 19 Август 2021 17:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net