fbpx

Уникален празник на греяната ракия и зелевата чорба се проведе в сливополското село Бабово

By 19 Февруари 2018 Прочетена 1274 пъти 0

Уникален фоклорен празник посветен на греяната ракия и зелевата чорба се проведе за трета поредна година в сливополското село Бабово.

Организатори на събитието бяха Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров 1927", кметството и пенсионерската организация в селото.

Програмата включваше провеждането на конкурси за греяна ракия и най-вкусна зелева чорба и автентична старовремска софра. За първа година имаше и избор на най-напет юнак. Докато участниците се подготвяха, на площада пред читалището беше дадено началото на празника с молебен за здраве и благоденствие.

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави организаторите за надграждането на празника и за това че има приемственост на традициите.

За настроението на всички присъстващи на празника, програмата включваше множество изяви на фолклорни групи от цяла Русенска област. Тази година традиционната Бабовска зелева чорба беше приготвена в юнашки тиган от Копривщица.

На класираните на първите три места участници бяха раздадени грамоти и предметни награди. Всеки дошъл за празника имаше възможност да се наслади на гозбите, приготвени по автентични рецепти както и да опита от печените на чеверме прасенца.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net