29-годишният Георги Георгиев спаси Богоявленския кръст в Търговище

By 06 Януари 2020 Прочетена 1321 пъти 0


29-годишният Георги Георгиев спаси Богоявленския кръст в Търговище.

8 бяха смелчаците, които се хвърлиха в студените води на градския шадраван на площад "Свобода".

Стотици жители на Търговище се събраха на Йордановден в центъра на града, за да присъстват на спасяването на Богоявленския кръст. Сред гостите за празника, организиран от Архиерейското наместничество и Община Търговище, бяха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и председателят на Общинския съвет Емине Якубова.

По традиция ритуалът започна с водосвет, отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов и протойереите Бисер Христов, Анатоли Тодоров и Димитър Байков. Те отправиха благословия за здраве и ocвeтиxa знaмeтo нa Πaтpиoтичен ĸлyб "Възраждане".


В 12:00 часа ставрофорен иконом Славчо Проданов хвърли богоявленския кръст в студените води на градския шадраван. 8 мъже се престрашиха да скочат, за да го извадят, но най-съобразителен се оказа 29-годишният Георги Георгиев.

Паричната награда, която Георги получи за спасяването на кръста е в размер на 1200 лева и е осигурена от дарители. Смята да използва цялата сума за благотворителност. 29-годишният младеж работи като куриер и участва в Богоявленския ритуал за първи път.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Януари 2020 15:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net