Антоанета Бонева е спортист на годината на Търговище

By 17 Декември 2019 Прочетена 991 пъти 0
Наградата на състезателката по спортна стрелба бе връчена от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров Наградата на състезателката по спортна стрелба бе връчена от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров снимка: Община Търговище

На тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи Община Търговище връчи наградите „Спортист на годината“ и „Отбор на годината“ за 2019 година.

За най-успешен спортист на Търговище бе определена състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева. През изминалата година тя завоюва квота за Олимпийските игри в Токио с постигнат трети резултат от Световната купа в Мюнхен; трети места от Европейските игри в Минск с малокалибрен и пневматичен пистолет; първи места на Държавните първенства с пневматичен пистолет и малокалибрен пистолет.

Поздравявам всички спортисти. И тези, които влязоха в челната десетка, и тези, които останаха извън нея, защото знам колко много усилия са положили.

заяви Бонева и се обърна към нейната съотборничка Мирослава Минчева с пожелание да надмине успехите й

Отличията на Бонева и на нейния треньор Христо Маринов бяха връчени лично от кмета д-р Дарин Димитров.

Благодаря на всички състезатели и треньори за огромния труд. За това, че преодолявате всякакви предизвикателства, търпите всякакви лишения в името на победата. За това, че ни карате да се гордеем с Вас и прославяте Търговище.

заяви кметът


Второто място в класацията зае миналогодишната победителка Ивана Петрова. През 2019 г. състезателката по вдигане на тежести завоюва сребърен медал от Европейско първенство за жени в Грузия и първи места от държавни първенства. Номер три в класацията е Мирослава Минчева, състезател по спортна стрелба от клуб „Светкавица“. Четвърти е Сали Салиев, състезател на клуба по свободна борба „Олимпиец“. Петото място бе отредено за Волкан Хасан от клуба по авиомоделизъм „Аероелит“. Шести е спортният гимнастик на „Светкавица“ Теодор Трифонов. На седмо място е класирана Яна Илиева, състезател на клуба по спортно ориентиране „Вариант 5“. Калоян Петров, също от „Варинт 5“, заема осмата позиция. На девето място е класиран Георги Иванов, национален състезател по спортна гимнастика от клуб „Торнадо“. Десетото място в класацията е отредено за Георги Стоянов, също национален състезател по спортна гимнастика от „Торнадо“.

За „Отбор на 2019 година“ бе определен Баскетболен клуб „Светкавица“ – мъже, Аматьорска баскетболна лига. Те имат завоювани първи места в Източната аматьорска баскетболна лига и Купата на Аматьорска баскетболна лига. Треньор на „Отбор на 2019 година“ е Георги Иванов. На второ място в класацията са момичетата на „Светкавица“. Третото място е за футболен клуб „Светкавица“, достигнали трето място в Североизточна - трета лига.


Наградата „Млада надежда на годината“ за състезател до 12-годишна възраст отиде при спортния гимнастик на „Светкавица“ Александър Христов.

На церемонията бяха отличени и всички треньори на най-успешните ни спортисти.

Общо 26 индивидуални състезатели и 9 отбора бяха номинирани за престижната награда от спортните клубове в общината. Победителите пък бяха определени от 10-членна комисия, съставена от спортни деятели, журналисти, общински съветници и експерти от Община Търговище.

Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет Емине Якубова, общински съветници, ръководният екип на местната администрация, представители на спортните клубове в Общината.

В концертната програма участваха Балетна формация „Търговище“, Модерен балет „Вега“ и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 17 Декември 2019 20:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net