"Арх. Йордан Севов" е фаворит за името на пробива "Катрафилов" в Търговище

By 26 Септември 2018 Прочетена 3874 пъти 0
До момента това предложение е събрало 141 гласа До момента това предложение е събрало 141 гласа КИС 13

Над 300 души са гласували в анкетата за име на новата улица при "пробива Катрафилов" в Търговище.

Допитването продължава до 30 септември.

До момента, след запознаване с всички 6 предложения, своя вот са дали 339 граждани. Най-голяма подкрепа, със 141 гласа, събира предложението улицата да носи името на арх. Йордан Севов. 101 души са подкрепили идеята трасето да бъде именувано на Пеню Стоянов, а 71 на полк. Никола Свещаров. Предложенията улицата да се казва "Ген. Иван Бончев" и "Ген. Панайот Бърнев" събират съответно 15 и 8 гласа, а за именуването й на Михаил Радославов своя вот са дали 3 души.

Припомняме, че селекцията на предложенията, които влязоха в окончателната анкета, бе извършена от експерти след проведено обществено допитване от Община Търговище през август. Изборът им се основава на това, че всяка от посочените 6 личности е свързана с Търговище и имената биха било в унисон с възрожденския дух на квартал "Вароша".

Именуването на отсечката между улица "Любен Каравелов" и булевард "Трайко Китанчев" е необходимо, защото тя не може да бъде продължение на "Поп Сава Катрафилов", тъй като е отклонение от тази улица. Не е възможно да бъде част и от булевард "Сюрен", заради вече съществуващата номерация, която няма как да бъде променена.

Предложението, събрало най-голяма подкрепа в публичната анкета, ще бъде внесено за разглеждане на сесия на Общинския съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 26 Септември 2018 20:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net