Билет за стотинка пуснаха по линия на градския транспорт в Търговище

By 03 Януари 2019 Прочетена 2358 пъти 0
След новата поръчка се оказва, че новите цени за някои от линиите са в пъти по-ниски След новата поръчка се оказва, че новите цени за някои от линиите са в пъти по-ниски снимка: КИС 13

Община Търговище сключи договори за превоз на пътници по 28 автобусни линии.

Те са от общинската, областната и републиканската транспортни схеми. След провеждане на обществена поръчка са сключени договори с 5 фирми. За 17 от линиите те са за срок от 5 години до края на 2023.

Поради обжалване на обществената поръчка, за да не прекъсва услугата за населението, като спешна мярка са сключени едногодишни договори за 5 от направленията. Те са в посока: Разбойна - Стража, квартал "Въбел", Момино и градските линии 10 и 11. Предстои Община Търговище да проведе нова обществена поръчка за линиите към Кралево, Дългач и Буховци. Това се налага поради отказ на фирмите, заявили участие в процедурата, да сключат договори за изпълнение по тези линии. Затова и по тези направления Общината е подсигурила превоза на пътници за срок от 1 година.

Оказва се, че новите цени за някои от линиите, предложени от изпълнителите, са в пъти по-ниски, като най-драстично е намалението от 1 лев на 1 стотинка по линия 11. По градските линии 4 и 10 също се отчита значително намаление - от 1,20 лева цената през тази година ще бъде съответно 31 и 30 стотинки.

След проведената процедура се е стигнало и до поскъпване на билетите по някои от линиите, за които са се явили малко кандидати и въз основа на разчетите си, превозвачите са предложили по-високи цени от досегашните. Разписанията по всички линии остават непроменени.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Януари 2019 17:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net