Четири нови тенис корта в Търговище са вече отворени за спортуващи граждани /ВИДЕО/

By 10 Юни 2020 Прочетена 1543 пъти 0

Четири нови тенис корта до стадион "Неделчо Камов" в Търговище вече са отворени за спортуващи граждани.

Те ще бъдат стопанисвани от Общината, тъй като поддръжката им е изключително специфична. Новите кортове ще допринесат за развитието на масовия спорт в Търговище, което е сред приоритетите на местната администрация.

На кортовете има видеонаблюдение и осветление, и могат да се използват и в по-късните часове на деня. С ремонта на терена, на който са разположени кортовете, бе ангажирано Общинското предприятие БКС със средства от капиталовата програма на Община Търговище в размер на 250 000 лв.


Други над 730 000 лв. влага през 2020 година местната администрация в поддръжката и стопанисването на базите в града, субсидирането на клубовете и изграждането на нови спортни съоръжения. Най-сериозна е сумата за поддръжка и плащането на разходите за ток, вода и газ на спортните бази – 340 000 лв. Отделно, 112 000 лв. е бюджетът на Общинско предприятие "Социални и охранителни дейности" за стопанисването на спортните съоръжения в града.

Освен, че предоставя базите, Общината субсидира клубовете допълнително. Общо 77 000 лв. ще постъпят директно по сметките им, като стимул за постиженията на състезателите през годината. 90 000 лв. са предвидени за мъжкия отбор и детско-юношеските формации на футболен клуб "Светкавица". Допълнително 25 000 лв. могат да бъдат отпуснати на клуба при постигането на определени резултати през годината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Юни 2020 17:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net