ВИДЕО: Деца от търговищко училище дариха хранителни продукти на хора с психични затруднения

By 07 Април 2022 Прочетена 1158 пъти 0

Децата виждат красотата не с очите, а със сърцата си.

Доказателство за това са ученици от Търговище, които участват в европейската програма "Еразъм +". Темата е "Къде е красотата". А децата я откриват в това, да проявят съпричастност към по-слабите.

Деца от IV Основно училище "Иван Вазов" от Търговище събраха пари и купиха храни за хора с психични затруднения, които живеят в специализирания комплекс в града.

РЕКЛАМА


Проектът е международен и търси красотата в 6 направления - в природата, в храната, в музиката и танца, в спорта, в изкуството и архитектурата. По него работят едновременно в Азорските острови, Турция, Испания, Норвегия, Италия и България. Всяка държава организира на своя територия мероприятие под мотото "Къде е красотата". Нашите деца си направили списък с продукти, сборен пункт за събирането им и определили крайна дата на кампанията.

Срещите на участниците от различните държави, които предстоят, ще се финансират с европейски пари. А междувременно децата се учат на красотата да правиш добро.

"Ще дойдем без страх!" отговарят децата, като допълнение към мотото на тяхната кампания "Сгответе си с любов, без страх".

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Април 2022 15:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net