Хванаха двама пияни шофьори зад волана тази нощ в Търговищко

By 19 Май 2023 Прочетена 2247 пъти 0
Хванаха двама пияни шофьори зад волана тази нощ в Търговищко Хванаха двама пияни шофьори зад волана тази нощ в Търговищко снимка: КИС 13

За изминалото денонощие в община Търговище са установени двама водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила.

На 19 май около 01:23 часа в община Търговище – на пътя София-Варна е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф" с търговищка регистрация, собственост и управляван от 25-годишен правоспособен водач от с. Буховци, община Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер" е установено, че същият управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,74 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Също на 19 май около 02:29 часа на ул. "Симеон Велики" в с. Дралфа, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Дачия Дъстер" с търговищка регистрация, собственост на 60-годишна жена от гр. Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер" е установено, че водачът на автомобила – 41-годишна жена от гр. Търговище, неправоспособен към момента водач, управлява лекия автомобил с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 1,56 промила.

Същата е отказала кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Май 2023 15:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net