Ивана Петрова стана спортист на годината в Търговище

By 14 Декември 2018 Прочетена 2427 пъти 0
Отличието й бе връчено лично от кмета д-р Дарин Димитров, който поздрави всички спортисти и техните треньори Отличието й бе връчено лично от кмета д-р Дарин Димитров, който поздрави всички спортисти и техните треньори снимка: КИС 13

Европейската шампионка по вдигане на тежести Ивана Петрова е Спортист на годината в Търговище.

Втора остана миналогодишната победителка - състезателката по спортна стрелба Мирослава Минчева, а трети се нареди световният шампион по радио ориентиране - Иван Сираков.

Наградите бяха връчени на тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи.

Класирането бе извършено от комисия, в която участват спортни деятели, експерти от Община Търговище и журналисти, отразяващи дейността на клубовете. За най-успешен спортист на 2018 бе определена европейската шампионка по вдигане на тежести при кадетките Ивана Петрова. Отличието й бе връчено лично от кмета д-р Дарин Димитров, който поздрави всички спортисти и техните треньори.

В десетката се наредига състезатели по спортна стрелба, ориентиране, спортна гимнастика и борба. Отбор на годината са шампионите по тенис на маса от Държавното отборно първенство на Северна България. За пръв път бе връчена и наградата "Млада спортна надежда" на най-успешния състезател до 12-годишна възраст. Тя отиде при гимнастика Георги Стоянов.

На церемонията бяха отличени и всички треньори на състезателите от челната десетка, които подкрепят и развиват таланта на спортните ни надежди.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Декември 2018 16:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net