Кметът на Търговище поздрави екипа на Защитеното жилище в Лиляк за 10 години от създаването му

By 19 Септември 2018 Прочетена 2314 пъти 0
На тържеството присъстваха още зам.-кметът Емине Якубова и председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева На тържеството присъстваха още зам.-кметът Емине Якубова и председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева Община Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес присъства на празник по повод 10-та годишнина на Защитеното жилище за лица с интелектуални затруднения в село Лиляк.

Той поздрави всички работещи и настанени в Защитеното жилище и изрази удовлетворението си от благородната кауза, която отстояват.

Благодаря за неуморния Ви труд, проявена човечност и професионализъм в усилията да подпомогнем интеграцията на потребителите в среда, близка до семейната.

заяви в приветствието си кметът на Търговище

От своя страна Диана Маринова, председател на Сдружение "Закрила, Обич и Вяра", управляващо социалната услуга, изказа своята признателност към Община Търговище и всички, оказали им подкрепа през годините.

8 са настанените младежи в Защитеното жилище в Лиляк. Там те изграждат социални и трудови умения и навици, които да им помогнат да водят самостоятелен и пълноценен начин на живот. Всички те са и пряко включени в дейностите по отглеждане и продажбата на екологично чисти зеленчуци в специално изградената по проект оранжерия. Целта е придобитите умения и опит да се доразвият и да дадат възможност за реална целогодишна трудова заетост. През тази година е сключен и първият трудов договор между един от младежите, настанени в жилището, и предприятие от града.

На тържеството присъстваха още заместник-кметът Емине Якубова, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, много партньори и съмишленици на изграденото социално звено.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 19 Септември 2018 14:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net