Край на сагата: ВиК асоциацията в Търговище се консолидира

By 11 Януари 2018 Прочетена 1930 пъти 0

Консолидацията на асоциацията по ВиК в Търговище приключи успешно.

Това стана, след като общините Попово и Опака излязоха от асоциацията на територията, обслужвана от водния оператор в Разград, след решение взето на извънредно заседание на Общото събрание.

Практически консолидацията на сектора в област Търговище означава възможности за усвояване на европейски средства за подобряване на ВиК услугите.

Областният управител на Търговище Митко Стайков заяви за телевизия КИС 13, че това е голяма победа за област Търговище. Той отчете също, че консолидацията на ВиК асоциацията в Търговище е нямало да се случи без съдействието на областната управа и Общинския съвет в Разград.

Възможността за усвояване на евроепйски средства за подбряване на ВиК мрежата, ще намали значително загубите на вода, които достигат до 80%.

Напускането на Попово и Опака на водната асоциация в Разград ще доведе до значително намаляване на работата на система "Дунав", чрез която се доставя вода на 5 общини в Разградска област в това число и областния център. Очаквайте утре в Новините на КИС 13 становището на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен по проблемите на ВиК сектора в областта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net