Мащабните ремонти на пътищата в Търговище продължават и през 2018, има пари и за селата

By 06 Февруари 2018 Прочетена 1502 пъти 0

Мащабна ремонтна дейност на улиците в Търговище и селата предвиждат плановете на общината за тази година.

Ще бъде обновена улица "Любен Каравелов" в участъка между "Копривщица" и "3-ти март", за което са заделени 230 000 лв. в капиталовата програма. 250 000 лв. пък ще бъдат вложени в ремонт по цялата дължина на улиците "Христо Ботев" и "Радомир". Други 67 000 лв. са предвидени за обновяването на път в промишлената зона на Търговище. Ще бъде подменена и тротоарната настилка на бул. "Александър Стамболийски" за 110 000 лева. Той беше ремонтиран по линия на пътната агенция след внесено искане от Общината.

За пръв път от години се отделят по-сериозни средства за рехабилитация и на улиците в 10 села, за които са предвидени половин милион лева. Отделени са и 123 000 лв. за ремонт на пътя по направлениeто Буйново - Твърдинци.

С проект по "Региони в растеж", който възлиза на общо 5,5 млн. лв., продължава рехабилитацията на улиците "Гладстон", "Велико Търново", "3 март" от бул. "Трайко Китанчев" до връзката с околовръстния път и бул. "Сюрен". В рамките на този проект беше изградено и кръговото кръстовище на бул. "Митрополит Андрей". Част от него е и модернизирането на зони от квартал "Запад 2". Там се ремонтират квартални свързващи улици и пространства с изграждане на спортни съоръжения.

За изготвянето на работни проекти за благоустрояване на части от квартали в града пък са заделени 50 000 лв. Става дума за междублокови пространства в районите на "Огледалото" и между бул. "Митрополит Андрей" и ул. "Скопие". Подготовката на проектите ще позволи в следващите години там да се извърши планираното благоустрояване. За 30 000 лв. пък ще бъде извършено асфалтиране на вътрешни квартални пространства между бул. "Трайко Китанчев" и ул. "Република".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net