Неотложна нужда от ремонт мести групите от детска градина "Червената шапчица" в Търговище

By 06 Декември 2019 Прочетена 1643 пъти 0
След дъждовете от последния месец са се появили големи конструктивни деформации по сградата След дъждовете от последния месец са се появили големи конструктивни деформации по сградата снимка: КИС 13

Преместват групите от детска градина "Червената шапчица" в Търговище в други детски заведения поради необходимост от неотложни ремонти.

Това съобщи на пресконференция кметът на Общината д-р Дарин Димитров.

Преместването на всички 4 групи, в които се възпитават над 100 деца, е наложително, след изготвени становища от строителни специалисти от Общината, от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и от други фирми.


До момента проблемите в градината са били козметични и категорично не са налагали извеждането на децата, каза още кметът на Търговище.

Заради неотложния ремонт, е създадена необходимата организация по осигуряване на храненето, транспорта и медицинското обслужване на децата. По една група ще бъде разпределена в градините "Пчелица" и "Снежанка", а две - в детска градина "Приказка".

Още на следващата сесия на Общинския съвет през декември ще бъде внесена докладна записка за актуализация на капиталовата програма, с цел осигуряване на средства за изготвяне на инвестиционен проект.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 06 Декември 2019 15:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net