Нови мерки срещу COVID-19 в област Търговище, заповедта влиза в сила от днес

By 04 Септември 2021 Прочетена 5219 пъти 0
Нови мерки срещу COVID-19 в област Търговище, заповедта влиза в сила от днес Нови мерки срещу COVID-19 в област Търговище, заповедта влиза в сила от днес снимка: КИС 13

Нови противоепидемични мерки се въвеждат на територията на област Търговище от днес.

Същите са описани в заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Иван Димитров, след съгласуване с главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Мерките ще бъдат в сила до 06 септември включително. Препоръчва се да не се провеждат домашни събирания, включващи членове на повече от едно домакинство. А събирания от частен характер, в това число сватби, кръщенето, погребения и т.н., извън дома не са позволени за повече от 30 човека.

Забранява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма на закрито. Мачове и спортни събития не се провеждат на закрито, а на открито следва да са без публика.

Фитнеси, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, СПА и уелнес центрове, пенсионерски клубове ще бъдат отворени само за индивидуални посещения. Преустановяват се посещенията на музеи, галерии и други културни събития.


Хотели и къщи за гости могат да работят при специален режим на обслужване на гостите с изхранване тип "рум сървиз". Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина.

В обществения транспорт носенето на предпазна маска за лице е задължително. На възрастните хора над 65 години и на хората с повишен риск за здравето се препоръчва да ограничат контактите си извън дома, особено тези, които не са със завършена имунизация. Преустановяват се и посещенията и свижданията в социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и лечебни заведения за болнична помощ.

От 7 септември ще се прилагат мерките, описани в новата заповед на министъра на здравеопазването.

Въвеждането на новите противоепидемични мерки се налага заради повишения брой новорегистрирани случаи на COVID-19. Към този момент се отчитат 563,5 новозаразени на 100 000 души население за последните 14 дни.

Днес регистрираните нови случаи на заболяването в Търговищко са 43.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 04 Септември 2021 12:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net