Нови мерки срещу COVID-19 в Търговище: Какво предприеха властите /ВИДЕО/

By 15 Октомври 2020 Прочетена 5514 пъти 0

Рекордните 43 нови случая на COVID-19 регистрираха в област Търговище през последното денонощие.

Така продължава тенденцията за сериозно нарастване на заразените с вируса в региона. Както вчера ви показахме в Новините на телевизия КИС 13 властите в областта вече предупредиха, че здравната система е изправена пред сериозни изпитания, заради засиления "натиск" над лечебните заведения.

В тази връзка Община Търговище предприема мерки, като въвежда нови ограничения, за да се намали скоростта на предаване на коронавируса.


Двете най-големи училища в града минават на дистанционно обучение за два дни. 
През това време ще бъде извършена дезинфекция на всички повърхности. Общо в "Св. Седмочисленици" и "Проф. Никола Маринов" учат около 2400 деца, като има и близо 200 ученици с грипоподобни симптоми. Затова е взето решение децата да минат на обучение в електронна среда за два дни.

В двете гимназии има 9 заразени учители, а един е починал. Има и карантинирани ученици. 


Взето е и решение да се сформират екипи с представители от Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и Община Търговище, които ще тръгнат на повсеместни проверки за спазване на противоепидемичните мерки по развлекателни заведения и културни институти.

Освен това от днес временно са затворени пенсионерските клубове на територията на община Търговище, като мярка за ограничаване разпространението на COVID-19.

Вижте подробностите в репортажа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 15 Октомври 2020 15:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net