Нови устройства ще борят нашествието на гарги в центъра на Търговище

By 18 Март 2016 Прочетена 1112 пъти 0

Започва нов етап от борбата с гаргите в Търговище. След като преди година от градската управа закупиха ултразвукови устройства, които не дадоха необходимия резултат, тези дни експериментално са монтирани нови 5 съоръжения, които използват дигитално усилени записи на хищни птици, за да създадат заблуда, че вредителите се намират в непосредствена опасност. Звуковият електронен апарат с датчик за прогонване на птици, произвежда хищнически повици на соколи, ястреби или бухали.

Нахалните черни пернати от години са окупирали дърветата, а граченето им смущават отдиха на хората в парка. Особено нелицеприятни пък са следите, който оставят от пребиваването си в обновения център на Търговище.

Използваните уреди са безвредни за околната среда, хората и животните. Те са единственият хуманен начин за справяне с проблема с голямата популация на гаргите. Все още е рано обаче да се прогнозира ще има ли положителен краен ефект от поставянето на новите устройства.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.