Новият "паяк" тръгна по улиците на Търговище /ВИДЕО/

By 27 Януари 2020 Прочетена 1877 пъти 0

Репатриращ автомобил за преместване на неправилно паркирали автомобили започна да функционира от днес в Търговище.

Това стана факт след като Общината сключи договор със специализирана фирма, която спечели обществената поръчка, обявена от местната администрация.

Според договора принудителното преместване ще става след подаване на сигнал към фирмата от инспекторите на Общинското предприятие "Социални и охранителни дейности".

Транспортирането и разтоварването на автомобилите ще става на обособения паркинг на терена на бившите казарми, който ще се стопанисва от общинското предприятие. Цената за принудително преместване е 40 лв. Престоят на паркинга ще се заплаща по 1,20 лв. за всеки час.


Освен неправилно паркиралите превозни средства, "паякът" ще премества и излезлите от употреба автомобили, които заемат паркоместа и тротоарни площи. По данни на контрольорите на Общината, техният брой е близо 60.

До края на тази седмица екипите на Общинското предприятие "Социални и охранителни дейности" ще монтират информационни табели и забранителни знаци за паркиране на местата, определени от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 27 Януари 2020 15:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net