ВИДЕО: Оборудват и обзавеждат новата сграда на Детска градина "Червената шапчица" в Търговище ВОДЕЩА НОВИНА

By 08 Октомври 2024

Подписани са договорите за оборудване и обзавеждане на новата сграда на Детска градина "Червената шапчица" в Търговище.

Изпълнителите са избрани след обществена поръчка, обявена от Общината. 

Обект на поръчката са доставката и монтажът на мебелно обзавеждане и електрически уреди. Ще бъдат доставени и занимателни спортни уреди, принадлежности и пособия за физкултурния салон и групите.

РЕКЛАМА


Ще бъдат закупени още мултимедийно и компютърно оборудване. Поради отказ на спечелилия поръчката за доставка на мебели и спортни уреди, договорите по тези позиции са сключени с фирмите, класирани на второ място в откритата процедура.

Общата стойност на всички сключени договори е над 180 000 лева. Срокът за доставката и монтажа е до средата на месец ноември.

Припомняме, че новата сграда на Детска градина "Червената шапчица" бе изградена по Програма на Министерството на образованието и науката. Сградата разполага с четири занимални, като всяка от тях има отделни кът за хранене, санитарно помещение и спалня. Обособен е и физкултурен салон, с какъвто старата сграда, построена през 1965 година, не разполагаше.

Общата стойност на проекта за строителството бе над 4 млн. лв., като 3 млн. лв. са осигурени от държавния бюджет, а над 1 млн. лв. – от общинския.

Предстои стартиране и на процедура за прехвърляне управлението на новия сграден фонд на ръководството на детското заведение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.