Обсъдиха изграждането на индустриална зона в Търговище

By 24 Януари 2019 Прочетена 1792 пъти 0
В града бе директорът на Националната компания Антоанета Барес /най-вляво/ В града бе директорът на Националната компания Антоанета Барес /най-вляво/ снимка: Община Търговище

По покана на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров на посещение в Търговище днес бе изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.

Визитата е проучвателна с цел набелязване на общински терени, подходящи за индустриални цели, които държавното дружество да предлага на потенциални инвеститори.

По време на срещата кметът д-р Димитров, главният архитект Дарина Димитрова и секретарят на Общината Христалина Халачева представиха общински имот от 115 дка в землището на село Васил Левски. Теренът се намира до главния път София - Варна, в близост до железопътна линия и е с възможност за изграждане на необходимата техническа инфраструктура - захранване с електричество, ВиК и други.

Изпълнителният директор на дружеството Антоанета Барес обясни, че Националната компания ще предлага терена на потенциални инвеститори. При проявен конкретен интерес към имота, ще се реализира проект, съвместно с общинската администрация, за изграждане на необходимата техническа инфраструктура.

Следващата стъпка, която Общината трябва да предприеме, е провеждането на предпроектни проучвания, изготвянето на подробен устройствен план на имота с парцеларни планове за елементи на техническата инфраструктура. Ще се търсят подходящи инвеститори, с високотехнологични и чисти производства, които да не замърсяват околната среда и са в съответствие с Общия устройствен план на Общината

обясни Антоанета Барес

Кметът д-р Димитров заяви готовност общината да посрещне нови инвеститори.

Изграждането на индустриална зона е един от приоритетите в управленската ни програма, с цел повишаване качеството на живот в града и населените места в общината ни. Процесът по реализацията й няма да е кратък, с оглед на всички административни процедури, които трябва да бъдат проведени, но е важно да поставим началото

заяви градоначалникът

Очаква се Общината и Националната компания да сключат меморандум за сътрудничество, с който да се очертаят конкретните стъпки и ангажименти между двете страни в процеса по привличане на инвеститори и изграждането на индустриалната зона.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net