fbpx

Община Търговище надгражда проекта за патронажна грижа

By 20 Април 2021 Прочетена 708 пъти 0
Община Търговище надгражда проекта за патронажна грижа Община Търговище надгражда проекта за патронажна грижа снимка: КИС 13 / архив

Община Търговище започва реализацията на проект "Патронажна грижа+" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Проектът надгражда този за предоставяне на мобилни здравно-социални услуги на възрастни и лица с увреждания до 2 часа на ден, който се реализира в периода от октомври 2020 година до средата на април 2021 година. По него бяха обхванати 122 потребители от град Търговище и 9 населени места в общината.

По "Патронажна грижа +" ще бъдат обхванати 118 потребители. Това могат да са хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност за самообслужване, лица над 54 година, лица, поставени под карантина и други групи, в риск от заразяване с COVID-19.


По проекта ще се предоставя психологическа подкрепа и консултиране. Ще се оказва помощ при закупуването на хранителни продукти и лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги. Закупуването и плащането на сметките ще става със средства на потребителите.

Проектът има и второ направление, насочено към превенция на разпространението на COVID-19 в социалните услуги в общината, които са делегирани от държавата дейности. Ще бъдат осигурени необходимите лични предпазни средства за персонала и потребителите и тестване за COVID-19. Ще се изпълняват и мерки за дезинфекция на помещенията, като за целта ще бъдат наети 8 лица на трудови договори.

Срокът на изпълнение на проекта е 13 месеца, до месец май 2022 г. Общата стойност на финансовата помощ е 370 610 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 20 Април 2021 19:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net