fbpx

ВИДЕО: Община Търговище обяви обществена поръчка за строителството на нова сграда на детска градина

By 07 Юни 2021 Прочетена 2042 пъти 0

Община Търговище обяви обществена поръчка за строителство на нова сграда на Детска градина №5 "Червената шапчица". Срокът за подаване на оферти и заявления за участие в публичното състезание е 21.06.2021 г.

Новата сграда е проектирана за 4 групи с целодневна организация. За всяка от тях е обособена зона, която включва съблекалня с гардероб, санитарно-хигиенно помещение, занималня с кът за хранене и спалня. Ще бъдат обособени физкултурен салон, зала за игрова култура и зала за изобразително изкуство, конструктивно-технически и битови дейности.

Всяка от групите ще разполага с отделна детска площадка. Ще има и ново осветление, оградена спортна площадка и природен кът с опитна градина. Предвижда се изграждането на нова ограда на имота, част от която върху нови подпорни стени.


До края на този месец трябва да започне и събарянето на старата сграда. Дейностите са възложени на Общинското предприятие "Социални и охранителни дейности".

За строежа на новата сграда Община Търговище ще получи 2 млн. лв., след като през 2020 г. бе одобрена за финансиране по програмата за изграждане на нови детски градини на Министерството на образованието и науката.

Обществената поръчка е публикувана в централизираната платформа за електронни обществени поръчки: https://app.eop.bg/today/137310

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 07 Юни 2021 15:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net