Община Търговище отчете изпълнението на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие /ВИДЕО/

By 24 Март 2021 Прочетена 1202 пъти 0

Община Търговище отчете онлайн изпълнението на интегрирания план за градско възстановяване и развитие за периода от 2014 до 2020 година.

Реализирани са проекти на обща стойност над 23 милиона лева. Заради противоепидемичните изисквания, събитието се проведе онлайн.

Интегрираният план е основният стратегически документ, определящ посоката за развитие на общината и възможностите за ползване на средства от Оперативните програми за изминалия 7-годишен период.


Целта е повишаване на жизнения стандарт и подобряване на градската и социална среда чрез изграждане на инфраструктура за развитие на икономиката, насърчаване на инвестиции и иновативни решения, екологично селско стопанство и богат културен живот.

В плана са включени 50 проекта разпределени по зони на въздействие – жилищна, център и промишлена зона. Реализирани са проекти за над 23 милиона лева. За следващия програмен период до 2027 година, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров обясни, че все още не се знае по какви проекти ще се работи, но изтъкна, че ще се наблегне и на малките населени места.


По изготвянето на плана за новия програмен период работи екипът на сдружението на общините. 
Най-вероятно през април ще се проведе и общественото му обсъждане.

Община Търговище ще продължи с ангажимента си да инвестира в подобряване на спортната и социалната инфраструктура и през следващия програмен период.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Март 2021 16:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net