Община Търговище представи електронната система за прием в първи клас

By 05 Април 2017 Прочетена 1506 пъти 0

Община Търговище представи електронната система за прием в първи клас във всички детски градини.

Създадени са 6 преимуществени района. При обявяването на първо класиране на учениците ще се вземе предвид адресната регистрация по настоящ адрес на родителите. Това цели спазване на критерия за избор на най-близкото учебно заведение.

Родителите, които нямат настоящ адрес в Търговище към 1 януари 2017 също могат да подадат заявление за прием в максимум 3 училища. Изборът на най-желано учебно заведение може да не спазва преимуществения район, в който живее семейството.

Право на всеки родител е сам да избере най-подходящото училище за детето си. В тези случаи бъдещите първокласници ще заемат свободните места при второ и следващо класиране.

Учебните заведения в Търговище са обявили достатъчен брой места в паралелките, които да обхванат всички деца, които ще тръгнат в 1 клас. План-приемът е вече обявен в сайтовете на всяко училище.

Системата ще бъде отворена за онлайн кандидатстване от 18 до 31 май. Това може да бъде направено и във всяко от избраните училища. Правилата и критериите за прием в първи клас са публикувани в сайта на Община Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net