Община Търговище ще преобразува "Ученическо и столово хранене" в общинско предприятие

By 28 Ноември 2017 Прочетена 2457 пъти 0

Община Търговище предлага общинско мероприятие "Ученическо и столово хранене" да бъде преобразувано в предприятие с наименование "Детско и ученическо хранене".

Промяната на статута е наложителна с цел синхронизиране с актуалното законодателство, тъй като бюджетното мероприятие е остаряла правна форма. 

Преобразуването ще позволи оптимално планиране на ресурсите и непрекъснат оперативен контрол върху разходите, количеството и качеството на изпълнението. Ще стане възможно и кандидатстването за финансиране по европейски програми.

Предложението и съпътстващата документация за преобразуването са публикувани на сайта на Община Търговище.

Новосъздаденото предприятие ще бъде със същия предмет на дейност. Промяна в структурата и съкращения във връзка с преобразуването не се предвиждат. Настоящият персонал, наброяващ 92 души, ще премине в новото предприятие.

Към момента "Ученическо и столово хранене" обслужва "кухнята-майка", която приготвя храната за 10-те детски градини на територията на община Търговище, както и за групите в селата Надарево, Дългач и Баячево.

Очаква се промените да влязат в сила от 1 февруари догодина.

Идеята за преобразуването не е нова, а е част от оптимизацията на всички общински администрации, съгласно Закона за общинската собственост.

Предложението ще бъде обсъдено на 30 ноември на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО в четвъртък от 09:00 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net