Отново удължават процедурата за подбор на съдебни заседатели към Районния съд в Търговище

By 10 Януари 2024
Отново удължават процедурата за подбор на съдебни заседатели към Районния съд в Търговище Отново удължават процедурата за подбор на съдебни заседатели към Районния съд в Търговище снимка: КИС 13

Общинският съвет в Търговище отново открива процедура за попълване на списъка на съдебните заседатели към Районния съд за мандат 2024 г. – 2027 г.

По време на процедурата за подбор, обявена през септември 2023 г., са одобрени 10 души. Други 6 са подали документи за участие в подбора, обявен през декември миналата година. Определеният брой на заседателите за Търговище обаче е 33.

Документите за участие се подават до 18 януари 2024 г. лично от кандидатите в Центъра за административно обслужване на Община Търговище.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Припомняме, че кандидатите трябва да са на възраст между 21 и 68 години и да имат настоящ адрес в общината. Те трябва да са със завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, както и да не страдат от психически заболявания.

Съдебни заседатели не могат да са: лица, изпълняващи същите функции в друг съд; общински съветници от съдебния район, за който са избрани; участващи в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; работещи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата на национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за който са избрани.

Кандидатите трябва да имат предвид, че не могат да бъдат избирани за повече от два последователни мандата към Районен съд – Търговище.

Образци на документите и информация за процедурата са публикувани в сайта на Община Търговище, раздел "Общински съвет – Съобщения на Общински съвет".

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.