Петко Марангозов хвана богоявленския кръст в Търговище

By 06 Януари 2019 Прочетена 2446 пъти 0
Петко е на 26 години от Търговище и скача за кръста за втори път Петко е на 26 години от Търговище и скача за кръста за втори път снимка: Община Търговище

Петко Марангозов хвана богоявленския кръст в Търговище на ритуала, организиран от Общината и Архиерейското наместничество. Общо 10 бяха смелчаците, хвърлили се във водите на градския шадраван.

Петко е на 26 години от Търговище и скача за кръста за втори път. Той получи награда в размер на 850 лв., осигурена от дарители. За семейството си и всички съграждани той пожела здраве и късмет.

На ритуала бяха отслужени молебен за здраве и преуспяване на българския народ и богоявленски водосвет от ставрофорен иконом Славчо Проданов и протойереите Бисер Христов, Анатоли Тодоров и Димитър Байков. Осветени бяха и бойните знамена на Патриотичен клуб „Възраждане“.

На ритуала присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, зам.-областният управител Панайот Димитров, зам.-кметовете Митко Панайотов, Рая Матева, Емине Якубова, общински съветници, секретарят на Общината Христалина Халачева, граждани.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 06 Януари 2019 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net