Пияна млада жена предизвика верижна катастрофа край Търговище

By 08 Февруари 2023 Прочетена 3391 пъти 0
Пияна млада жена предизвика верижна катастрофа край Търговище Пияна млада жена предизвика верижна катастрофа край Търговище снимка: КИС 13

22-годишна жена предизвика верижна катастрофа край Търговище, след солидна употреба на алкохол.

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Търговище. 

На 7 февруари около 13:19 ч. е настъпил пътен инцидент на пътя София-Варна в района на село Алваново.

22-годишна жена от гр. Шумен, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация в посока София, при движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост, е навлязла в лентата за насрещно движение.

Там управляваният от нея автомобил се е блъснал последователно в две МПС – във влекач „МАН“ с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от 64-годишен водач, и в лек автомобил „Хюндай Туксон“ с шуменска регистрация, управляван от 70-годишен мъж.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В резултат на пътно-транспортното произшествие са настъпили значителни материални щети и по трите превозни средства. Няма пострадали хора.

При извършена проверка на водача на лекия автомобил, причинил катастрофата, е станало ясно, че 22-годишната жена е управлявала моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 2,21 промила. Същата е отказала кръвна проба за химическо изследване. Впоследствие е установено също, че тя държи у себе си 0,5 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

22-годишната жена е задържана в РУ-Търговище за срок до 24 ч. на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „а“ от Наказателния кодекс, и две бързи производства – по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 3 от НК.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Февруари 2023 16:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net