Платформата за онлайн банкиране на ДСК вече дава възможност за плащането на местни данъци и такси в Търговище

By 19 Април 2022 Прочетена 1904 пъти 0
Платформата за онлайн банкиране на ДСК вече дава възможност за плащането на местни данъци и такси в Търговище Платформата за онлайн банкиране на ДСК вече дава възможност за плащането на местни данъци и такси в Търговище снимка: Община Търговище

Местните данъци и такси към Община Търговище вече могат да бъдат заплащани чрез платформата за електронно банкиране "ДСК Директ". През платформата гражданите могат да се информират и за дължимите суми на свое име.

През електронното банкиране услугата е достъпна от меню "Битови сметки – Данъци и такси". Необходимо е да се посочи името на общината и ЕГН. Всички плащания се отразяват в реално време в Община Търговище.

Местната администрация е в процес на сключване на договор за предоставянето на същата услуга и с друга от големите банки в страната.

Припомняме, че 3 май е срокът за плащане на местните данъци за недвижимите имоти и превозните средства, и таксата за битови отпадъци с 5% отстъпка. Без отстъпка те могат да бъдат платени и на две равни вноски – до края на юни и на октомври.

РЕКЛАМА


И тази година платилите пълния размер на налозите до 3 май ще участват и в традиционния жребий на Общината за разпределянето на 40 предметни награди.

Сметката на Община Търговище е: IBAN: BG60UBBS80028413869000, банка: "ОББ" АД – клон Търговище. При превода се отбелязва и съответния код за вид плащане: Данък върху недвижимите имоти: 442100; Такса за битови отпадъци: 442400; Данък върху превозните средства: 442300.

Задълженията може да се платят в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на отдел "Местни данъци и такси" в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат заплатени и на касите на Изипей, на уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Български пощи" ЕАД.

Размерът на дължимите данъци и такси може да бъде проверен на уебсайта на Община Търговище, чрез издаден от отдел "Местни данъци и такси" ПИК код. Допълнително информация може да се получи на тел. 0601 68 755 в отдела.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 19 Април 2022 16:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net