Полицията установи двама да шофират след употреба на алкохол в област Търговище

By 19 Април 2021 Прочетена 1511 пъти 0
Полицията установи двама да шофират след употреба на алкохол в област Търговище Полицията установи двама да шофират след употреба на алкохол в област Търговище снимка: КИС 13

През почивните дни в област Търговище са установени двама водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила.

На 17 април около 17:30 часа при извършена полицейска проверка на път II-74 /Велики Преслав - Търговище - Дралфа/, в близост до разклона за с. Момино, е установено, че правоспособен 60-годишен водач от Шумен управлява лек автомобил "Фолксваген Голф" след употреба на алкохол. Концентрацията в издишания от него въздух е била 1,24 промила, което е било установено с дрегер.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в Районното управление на полицията в Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.


При извършена на 18 април в 03:55 часа полицейска проверка в град Попово е установен и 21-годишен водач след употреба на алкохол.

Той е бил хванат на кръстовището на улиците "Градинарска" и "България" собствения си лек автомобил "БМВ Х5". Проверката с дрегер е отчела 1,36 промила в издишания от него въздух.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване и е задържан в Районното управление на полицията Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описите на Районните управления в Търговище и Попово.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 19 Април 2021 11:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net