Полицията в Търговище хвана младежи със синтетичен канабиноид при спецоперация

By 31 Май 2021 Прочетена 2326 пъти 0
Полицията в Търговище хвана младежи със синтетичен канабиноид при спецоперация Полицията в Търговище хвана младежи със синтетичен канабиноид при спецоперация снимка: КИС 13

68 грама наркотично вещество – синтетичен канабиноид, са установени и иззети в хода на проведена от 27 до 29 май на територията на Търговище специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението.

При проведени на 28 май процесуално-следствени действия в дома на 21-годишен мъж в Търговище е намерена и иззета 65 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество синтетичен канабиноид.

На същия ден при извършена на улица в града полицейска проверка на 19-годишен младеж от село Буховци, община Търговище, е установено, че той държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 0,75 грама.


При извършена полицейска проверка на 25-годишен мъж от Търговище е установено, че той държи у себе си увита в домакинско фолио суха зелена тревиста маса с тегло 1,63 грама, която при направен полеви тест реагира положително на синтетичен канабиноид.

Тримата са задържани в Районното управление на полицията в Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Наказателния кодекс.

21-годишният е известен на полицията с извършена от него кражба и с държане на наркотично вещество. По случая са образувани три досъдебни производства – едно по чл. 354а, ал. 1, и две – по чл. 345, ал. 3 от Наказателния кодекс, по описа на управлението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 31 Май 2021 11:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net