Празнично приветствие на кмета на Търговище по случай 24 май

By 24 Май 2020 Прочетена 2314 пъти 0

Празнично приветствие на кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост:

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Скъпи съграждани, 

Отново е 24 май. Този най-светъл, най-български празник, на който почитаме великото дело на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици. Празник, който всяка година отбелязваме заедно, на площада. Тази година обаче е различна. Масови тържества няма да има, но вярвам, че през последните месеци напълно осъзнахме, че празникът човек усеща с душата.


Годината започна особено трудно за хората на просветата и културата. Нека обаче помним, че именно духовността, познанието и науката са тези, които са ни съхранили като нация във времена на трудности през вековете. Затова, всички ние като общество, трябва да направим нужното, за да осигурим добри условия на труд на всички културни и просветни дейци. Защото дейността Ви е ключова за благоденствието ни и несъмнено е наша опора в тези нелеки дни.

Пожелавам успехи на всички учители, ученици, артисти, художници музиканти, читалищни, библиотечни и музейни дейци. Продължавайте с гордост и самочувствие да предавате искрата на просветлението, за да можем с оптимизъм да погледнем към бъдещето. 

Честит 24 май!

 

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net