Работници на предприятие излязоха на спонтанен протест в центъра на Търговище

By 22 Март 2019 Прочетена 3760 пъти 0
Недоволството им е породено от факта, че за 2 месеца те не са получавали заплатите си, както и бонуси и ваучери за храна Недоволството им е породено от факта, че за 2 месеца те не са получавали заплатите си, както и бонуси и ваучери за храна КИС 13

Недоволни работници на фирма за кабелни инсталации за автомобили в Търговище се събраха днес на спонтанен протест в центъра на града.

Въпреки че нямаха разрешение за това, те поискаха среща с ръководството ва Инспекцията по труда.

Недоволството им е породено от факта, че за 2 месеца те не са получавали заплатите си, както и бонуси и ваучери за храна. Повечето от работниците са приходящи от селата в региона и не могат да стигнат до работните си места поради спрян транспорт от страна на работодателя.

 

Дори и да отидат на работа, те са били връщани от ръководството на фирмата. Над 300 работника са с връчени предизвестия за освобождаване и с право да се регистрират в Бюрото по труда, както и да потърсят правата си по съдебен ред.

По-късно определената от протестиращите група работници се срещна и с областното ръководство. По неофициална информация, от фирмата са се съгласили до изтичането на срока на предизвестието работниците да са в платен отпуск.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Март 2019 16:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net