Ремонтират основно четири учебни заведения по проект на Община Търговище

By 28 Юни 2017 Прочетена 1883 пъти 0

Община Търговище отново отвори процедурата за възлагане на обществената поръчка за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в ОУ "Хр.Ботев", детски градини "Снежанка" и "Приказка", както и в детска ясла "Първи юни".

Обектите са включени в проект за Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфрастрктура. Срокът за подаване на оферти до 28 юли. Кандидатите могат да участват само за един от посочените обекти, които са в обособени позиции.

Предишната процедура беше прекратена след доклад от Комисията за оценка на 17-те оферти, които бяха подадени за извършване на ремонтните дейности на обектите. В него беше записано, че офертите не отговарят на изискванията на възложителя, посочени в документацията за обществената поръчка. Несъответствията не подлежаха на корекция, тъй като Законът за обществените поръчки не позволява приемане на допълнения и промени в техническите предложения на участниците.

Тъй като решението за прекратяване не беше обжалвано от никоя от фирмите, поръчката се отваря отново. Срокът за определяне на изпълнителите е 3-месечен.

Очаква се ремонтните и другите предвидени дейности по четирите обособени позиции да стартират до края на годината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net