С живо българско знаме и шествие Търговище отбеляза Деня на Освобождението

Стотици граждани се включиха в тържественото честване на Националния празник - 3 март в Търговище. Сред пристващите бяха областният управител Светлин Бонев, кметът на Общината д-р Дарин Димитров, неговите заместници и народни представители. Под звуците на химна, кметът на общината д-р Дарин Димитров издигна българското знаме и отдаде почит към всички загинали за свободата на България. 

След церемонията за издигане на българския флаг, 120 ученици от училище „Проф. Никола Маринов” в бели, зелени и червени тениски формираха националниото знаме. Патриотичната идея бе реализирана с финансовата подкрепа на Общината.

От площад „Свобода“, с тържествена музика събралото се множество се отправиха на празнично шествие по улиците на града до  Паметника на българо-руската дружба. Всички присъстващи почетоха паметта на загиналите по време на Руско-турската освободителна война с минута мълчание. Венци и цветя пред паметника на героите поднесоха от общинската и областната администрация, институции, политически партии, общественици, патриотични организации и граждани. 

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН