Ще изграждат нова клетка на депото за отпадъци край Търговище /ВИДЕО/

By 18 Септември 2020 Прочетена 3056 пъти 0

Изграждат нова клетка на депото за отпадъци край търговищкото село Пайдушко.

Средствата за началото на строителните дейности ще бъдат осигурени след актуализация на капиталовата програма на Община Търговище с около 2,2 милиона лева. Предвижда се дейностите да стартират през октомври.

Сумата е осигурена от натрупаните отчисления, които местната администрация прави към Регионалната инспекция по околната среда и водите при депонирането на отпадъците. Средствата са върнати обратно на Община Търговище след отправено искане от кмета д-р Дарин Димитров, както предвижда законът.


С наличното финансиране ще започнат изкопни дейности и ще бъдат направени дренажи и подравняване на клетката. Тя ще бъде с капацитет от 377 000 куб. м. Вече е проведена обществената поръчка за строителство на депото и е сключен договор с изпълнител. Цялата сума за строителството възлиза на близо 6 900 000 лв.

На следващ етап, когато се осигурят останалите средства ще се извършат и ремонтни дейности по съществуващи обслужващи постройки. Ще се изгради довеждащ път до новата клетка, ще има осветление и озеленяване.

Докладната записка с искането за актуализация на бюджета ще бъде разгледана от Общинския съвет на редовното заседание на 24 септември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 18 Септември 2020 16:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net