Ще модернизират Центъра за спешна медицинска помощ в Търговище

By 28 Юни 2018 Прочетена 1700 пъти 0

Нов център за спешна медицинска помощ ще има в Търговище.

Това стана ясно след решение на Общинския съвет днес по време на редовното заседание, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. За да се улеснят административните процедури, Общината ще прехвърли на държавата като дарение собствеността на терена, където ще се построи новата сграда.

Проектът за нов център за спешна помощ ще се реализира с европейски средства, а основен бенифициент е Министерството на здравеопазването. За целта обаче община Търговище трябва да деактува парцел от един декар в двора на болницата. Докладната записка представи заместник-кметът Валентин Велчев.

По време на заседанието директорът на болницата д-р Иван Светулков сподели с общинските съветници, че според изискванията, спешното приемно отделение трябва да има минимум десет помещения, а сегашното, което е в сградата на болницата има едва четири. Той призова докладната записка да бъде подкрепена.

Тъй като юридически въпросът със собствеността на терена не е уреден, беше предложено да се прехвърли на държавата като дарение. Накрая общинските съветници решиха да дарят имота с условието, че ще се ползва единствено за здравни нужди.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net