След 15 години строеж завършиха храма в търговищкото село Ловец

By 08 Юли 2017 Прочетена 2636 пъти 0
Първата копка на църквата е направена през вече далечната 2002 година навръх Великден Първата копка на църквата е направена през вече далечната 2002 година навръх Великден Областна администрация - Търговище

Откриха новия храм в село Ловец, община Търговище.

Първата копка на църквата е направена през вече далечната 2002 година навръх Великден. Храмът „Св. великомъченик Димитър Солунски“ е изграден изцяло с труд и средства на жителите от село Ловец, както и дарители от цялата страна.

Забележителното в него са уникалните стенописи, които са дело на иконографа Ивайло Андонов. Иконостасът е дело на майстор дърворезбар Рмен Добрев и се отличава с особената си прецизност и дълбочина на формите.

За откриването на храма се събраха десетки жители и гости на селото, сред които и заместник-кметът на Търговище Рая Матева и областният управител Митко Стайков. Специално, за да освети новата църква, в Ловец бе и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

В края на събитието Митрополит Йоан връчи грамоти и благодари на основните дарители, с чиято помощ е изграден православният храм в село Ловец.

Още снимки от откриването на православния храм "Св. великомъченик Димитър Солунски" в търговищкото село Ловец:

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net