ВИДЕО: След двугодишно прекъсване: Традиционният пролетен панаир в Търговище започна за 243-ти път

By 09 Май 2022 Прочетена 1555 пъти 0

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри 243-тия Традиционен пролетен панаир.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Станимир Парашкевов, председателят на Общинския съвет Емине Якубова, народният представител Александра Милчева, общински съветници, ръководители на териториални институции и граждани.

Проявите за откриването на панаира започнаха с ритуал за издигане на знамената на площад "Свобода". От там тръгна и дефиле до изложбените зали в Художествена галерия "Никола Маринов", което бе предвождано от Духовия оркестър към Общината и Мажоретен състав – Търговище.

Традиция на панаира е изградена около необходимостта да бъдем заедно. Заедно бизнесът да открива нови пазари и клиенти, но и заедно да споделим емоциите от най-обичаното и чакано събитие в Търговище. Нека панаирната седмица бъде време за радост, за оптимизъм, за намиране на нови възможности и съмишленици.

заяви пред изложбените зали кметът д-р Дарин Димитров
РЕКЛАМА


Над 100 са производителите и търговците, подали заявки за участие в рамките на изложението. Фирмите са от цялата страна. В залите е изложена конфекция, ръчно изработени бижута, вина и други стоки. Официалният партньор на панаира, фирма "Мебел Стил", пък представя богата гама мека мебел на преференциални цени.

Днес на сцената в парк "Борово око" започва и Музикалния парк фест. Концертът в първата от панаирните вечери е посветен на Деня на Европа. Той ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. Освен с подкрепата на официалния партньор, концертът се организира и със съдействието на Областния информационен център.

В дните до 15 май изложбените зали в Художествена галерия "Никола Маринов" ще работят от 09:00 до 21:00 часа. Работното време на базара с атракциони до стадион "Димитър Бурков" е от 09:00 до 24:00 часа.

Пълната програма на панаира може да бъде открита в сайта и фейсбук страниците на Община Търговище и Традиционен пролетен панаир Търговище.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 09 Май 2022 19:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net