Стартира големият проект за модернизацията на уличното осветление в Търговище /ВИДЕО/

By 17 Март 2021 Прочетена 2743 пъти 0

Стартира проектът за подобряване на енергийната ефективност и модернизация на осветлението в ТърговищеДейностите включват и прилежащите квартали Въбел и Бряг.

Средствата по проекта са 100% безвъзмездна финансова помощ в размер на близо 1,2 милиона лева. Те са осигурени от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.

Ще бъде изградено т.нар. "умно осветление" със система за управление и мониторинг. Тя ще бъде внедрена чрез монтиране на нови електромери, които ще имат безжична връзка към WI-FI мрежа. Системата ще позволява включване и изключване на осветлението според времевите данни за изгрев и залез.


Мониторинг на системата ще може да се извършва в реално време по интернет. Това ще позволи и много по-бързото отстраняване на евентуални неизправности.

Повече от 1 тон годишно ще бъдат прогнозните намаления в емисиите на въглероден диоксид, след приключването на проекта. Годишните парични спестявания за общината пък се изчисляват на над 130 000 евро, а енергийните – около 1400 мегаватчаса.

Вижте повече във видеото.

Цялата пресконференция с всичко по-важно за проекта пък може да гледате ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 17 Март 2021 19:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net