Търговище бе домакин на инициативата на военното министерство "Бъди войник"

By 24 Октомври 2019 Прочетена 1335 пъти 0
По време на кампанията бяха представени бойни ръкопашни техники, както и демонстрации с оръжие По време на кампанията бяха представени бойни ръкопашни техники, както и демонстрации с оръжие снимка: КИС 13

При изключителен интерес премина кампанията "Бъди войник" в Търговище.

Всички, които посетиха събитието имаха възможност не само да разгледат военната техника, но и да получат информация за реда и начините за кандидатстване в Българската армия.

Основните цели на кампанията са да се привлекат кандидати за военна служба и младите хора да добият представа за същността на професията войник. Това каза заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев по време на кампанията "Бъди войник".


Тази година за ВМС са обявени два конкурса за набиране на матроси, като от първия са назначени 60% от кандидатствалите, а за втория, който не е приключил, докумемнти са подали 130 младежи за обявените 100 места. Работата в Българската армия има някои много важни предимства, каза още флотилен адмирал Георги Пенев.

По време на кампанията "Бъди войник" бяха представени бойни ръкопашни техники, както и демонстрации с оръжие на курсантите от Националния военен университет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 26 Октомври 2019 00:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net