ВИДЕО: Търговище отбеляза 24 май с голямо шествие, хоро и годишни награди за образование и култура

By 24 Май 2024

С шествие на образователни и културни институции, Търговище отбеляза 24 май.

Стотици граждани пък се включиха в голямо празнично хоро на площад "Свобода". Бяха връчени и годишните отличия за образование, изкуство и култура.

Близо 4000 участници се включиха в празничното шествие за 24 май в Търговище. То премина от I ОУ "Христо Ботев" до площад "Независимост", предвождано от Духов оркестър "Васил Абрашев" към Община Търговище. В него се включиха и кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Гергана Цонева, председателят на Общинския съвет Тахир Тахиров, ръководният екип на Общината, общински съветници и почетни граждани на Търговище.

По централния площад преминаха представители на детските градини, в които се обучават над 1700 деца. С тях работят 160 учители и педагогически специалисти. След тях преминаха представители на културните институти и сдружения. И през тази година в шествието се включиха учители от 8 общински училища в селата.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Фанфарният оркестър към ОУ "Христо Ботев" предвождаше блока на учители и ученици от 13 образователни институции в Търговище. След тях преминаха и представители на музикални школи, танцови състави и самодейци от читалищата в общината.

По традиция, в края на шествието, на площад "Свобода" се изви и голямо празнично хоро, в което се включиха стотици граждани.

По повод 24 май, на официална церемония в Драматичния театър Община Търговище връчи годишните отличия за образование, изкуство и култура.

Награди получиха 10 преподаватели и два учителски колектива. В категория "Сценични изкуства" бяха връчени 3 награди - две отличия за цялостен принос и едно за дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата. Народно читалище "Развитие - 1904" пък заслужи награда в категорията "Културно-историческо наследство".

Вижте атмосфера от празника в Търговище във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Петък, 24 Май 2024 17:37