ВИДЕО: Търговище посрещна своя световен вицешампион по борба при юношите

By 11 Септември 2024

Търговище посрещна своя световен вицешампион от първенството по свободна борба за юноши - Сали Салиев, който представи страната ни и родният си град преди дни в Испания.

Досега Сали е бил втори на Европейско първенство при кадетите, два пъти на 3-то място при юношите, а сега е сребърен медалист от световно първенство при състезателите до 20 години.

Жителите на Търговище не помнят подобно посрещане на спортист от 2021 година, когато Антоанета Костадинова стана вицешампион по стрелба на Олимпийските игри в Токио.

Пред спортната зала по борба се бяха събрали спортисти и треньори, приятели, роднини и близки и представители на местната власт. Както подобава, вицешампионът и треньорът му бяха посрещнати с хляб и сол.

РЕКЛАМА


Сред посрещачите най-развълнуван беше бащата на Сали - Юсреф от с. Голямо Соколово, който с трепет споделяше спомени от първите години на сина си, като спортист.
 

Контузиите и травмите през годините не пречупват волята и духа на младежа. А спортната школа, в която тренира, е сред най-силните в България, разказва дългогодишният му треньор Мариян Стойнев. 

Възпитаник на Спортно училище "Никола Симов" в Търговище, Сали е за пример още от малък. Като ученик влиза в отбора по борба на Спортен клуб "Олимпиец". 

Днес Сали Салиев е благодарен за подкрепата на близки, приятели, треньори и учители и учи за помощник треньор по борба във Великотърновския университет. Предстои му операция на коляното, за да може отново да се върне към тренировки и състезания.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.