Търговище ще отбележи 24 май с празнично шествие и дефиле на зрелостниците

By 21 Май 2024
Началото на програмата в празничния ден ще бъде поставено в 10:30 часа. Началото на програмата в празничния ден ще бъде поставено в 10:30 часа. Снимка: Община Търговище

С празнично шествие и дефиле на зрелостниците Търговище ще отбележи 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Началото на програмата в празничния ден ще бъде поставено в 10:30 ч., с шествие от I ОУ "Христо Ботев" до площад "Независимост". В него ще се включат представители на училищата, образователните и културни институции в общината.

В 18:30 ч. започва дефилето на зрелостниците от випуск 2024 г. По червената пътека пред сградата на Община Търговище ще преминат абитуриенти от 9 училища в града.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Шествието и дефилето ще протекат по предварително съгласуван с полицията и училищните ръководства ред и график. Директорите следва да запознаят класните ръководители, родителите и учениците с тях, за да преминат проявите спокойно и при добра организация. Схемите на разполагане и редът за преминаване в шествието и дефилето ще бъдат публикувани в уебсайта на местната администрация.

По традиция в навечерието на празника, на 23 май, ще бъдат връчени и годишните награди на Общината за образование, култура и изкуство. Това ще се случи на тържествена церемония в Драматичния театър.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Вторник, 21 Май 2024 14:42