Търговище ще отбележи тържествено 10 години общински фонд "Инвитро"

By 07 Септември 2023
Търговище ще отбележи тържествено 10 години общински фонд "Инвитро" Търговище ще отбележи тържествено 10 години общински фонд "Инвитро" снимката е илюстративна

Община Търговище и Фондация "Искам бебе" организират тържество за отбелязването на 10 години от функционирането на общинския Фонд "Инвитро" в Търговище.

Празникът ще се състои на 13 септември, от 15:00 часа, в зала 74 на местната администрация.

Поканени да присъстват са всички деца, родени с подкрепата на фонда, заедно с техните родители.

Покана е отправена и до: всички двойки, финансирани по линия на Правилника за подпомагане на семейства и лица с редпродуктивни проблеми в общината; до всички членове на комисията за разглеждане на заявленията за финансиране през годините, както и до всички съмишленици на каузата да се раждат повече деца в общината ни.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Организаторите подготвят различни занимания за децата и изненади за присъстващите на празника.

Припомняме, че Правилника за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в Търговище е приет от Общинския съвет през 2012 г., а първата сесия за кандидатстване e обявена през 2013 г.

Родените деца с подкрепата на фонда са 18.

От тях 10 са момичета, а 8 са момчета.

Последните данни са за момиченце, родено през месец юли 2023 г.  

Припомняме също, че до края на септември е срокът за подаване на заявления за финансиране в рамките на втората за годината сесия за кандидатстване по Правилника. По време на първата, обявена през март, са подпомогнати 5 семейства.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.