Трима мъже са задържани в Търговище за притежание на два вида наркотици

By 17 Март 2021 Прочетена 3417 пъти 0
Трима мъже са задържани в Търговище за притежание на два вида наркотици Трима мъже са задържани в Търговище за притежание на два вида наркотици снимка: КИС 13 / архив

Трима мъже са задържани за срок до 24 часа в Районното управление на полицията в Търговище за притежание на два вида наркотични вещества – общо 88 грама канабис и 5,5 грама метамфетамин. 

Това е установено в хода на проведена вчера специализирана полицейска операция за наркопрестъпленията на територията на Търговище. В операцията са участвали служители на Районното управление и Областната дирекция на МВР в Търговище.

Около 12:30 часа в града, на кръстовището на улиците "Палаузов" и "Кюстенджа", е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф". Установено е, че водачът му - 25-годишен мъж от същия град, държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 17 грама, която при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. У същия е намерено и 0,35 грама бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин.


При полицейска проверка на 31-годишен мъж от Търговище, пътуващ в автомобила, у него също са установени два вида наркотични вещества – 1 грам суха тревиста маса, която при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, и 0,30 грама бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин.

При проведени на същия ден, около 18:10 часа, процесуално-следствени действия в дома на 35-годишен мъж от Търговище са намерени и иззети: суха зелена тревиста маса с тегло 70 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, и 5 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на наркотичното вещество метамфетамин. Мъжът е известен на полицията с предишни свои криминални деяния, осъждан е за държане на наркотични вещества.


Тримата са задържани в Районното управление в Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани три досъдебни производства по чл. 354а от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Действията по разследването се осъществяват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище.

В хода на полицейската акция са проверени общо 12 лица и 6 МПС.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 17 Март 2021 11:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net