Ученици потрошиха два от делфините в центъра на Търговище

By 25 Ноември 2016 Прочетена 3084 пъти 0

Ученици потрошиха две от фигурите на делфини в шадравана до Общината в Търговище.

По разпореждане на местната администрация те са били демонтирани, за да се установят нанесените щети. Вандалската проява е станала към 23:30 часа на 19 ноември.

Четиримата извършители са били засечени от камерите на общинската система за видеонаблюдение. Момчетата са хвърлили пейка от градската градина върху делфините, като са счупили стойките и са напукали месинговите фигури.

След сигнал от Общината, полицията извършва проверка по случая. Снети са обяснения от учениците, които са били навън, в нарушение на разпоредбите за вечерен час. Освен това са нанесли щети на общинско имущество. Изготвен е констативен протокол.

Ще бъде направена оценка на пораженията върху фигурите, за да се уточнят средствата за ремонта им. Администрацията ще настоява родителите на учениците, причинили повредите, да поемат разходите за възстановяването. При нужда ще бъде заведен и съдебен иск срещу тях.

Фигурите са предадени на съхранение в Общинското предприятие по поддръжка. Все още не се знае в какви срокове ще бъдат ремонтирани и върнати в шадравана, тъй като не ясно колко сериозни са щетите по тях.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net