Великденско приветствие на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров

By 19 Април 2020 Прочетена 1292 пъти 0
Великденско приветствие на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров КИС 13

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров приветства всички по случай Възкресение Христово. 

Уважаеми съграждани,

На Възкресение Христово отправям най-искрените си пожелания към всички Вас за силна вяра в доброто и надежда за бъдещето. 

В дни на изпитания религиозните празници носят още по-силен заряд. Напомнят ни за нарушените духовно-телесни връзки, за изплъзващата се от ръцете ни хармония с природата и отношения с ближните. Но Великден е празник на тържеството на живота, на силата и вечността на душата. В тях трябва да вярваме и в тях трябва да се уповаваме в тези нелеки дни.


Нека помним, че не изпитанията са най-страшното, а загубата на вяра и надежда. Днес е ден на надеждата. Нека в този ден и винаги избираме надеждата пред отчаянието. Включително заради тези, които неуморно и със себеотрицание сега се борят животът и надеждата да пребъдат. 
На тях и на всички, които ще посрещнат празника далеч от родните си места и близките си, пожелавам Божията благодат да бъде над тях.

Възкресението човек усеща в душата сиЗатова, нека тази година смирено погледнем навътре в нас, запалим свещичка и отправим молитва от домовете си.

Христос воскресе!

 

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 19 Април 2020 08:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net