Включват Мисионис в популяризирането на културно-историческия туризъм в България /ВИДЕО/

By 08 Февруари 2021 Прочетена 2208 пъти 0

Включват античния град Мисионис край Търговище в кампания за популяризиране на културно-историческия туризъм в България.

Това заяви по време на посещение в града вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Мисионис ще бъде един от шестте обекта, за които Министерството на туризма ще изготви рекламни видеа с любопитна информация за историческите забележителности.

Кампанията ще стартира с обектите, за които Министерски съвет отпусна 1,8 млн. лв за продължаване на дейностите по разкопките и проучванията им. Според министър Марияна Николова по този начин ще се привлече вниманието към културно-историческият туризъм. За целта ще се изготвят видеа, които ще представят археологическите обекти.


В реализацията на кампанията министерството ще разчита на съдействието на проф. Николай Овчаров в качеството си на утвърден експерт, а основната цел е да се привлекат колкото се може повече посетители по тези места, където се намират археологическите обекти.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров обърна внимание за пореден път на необходимостта от подобряването на достъпа до Мисионис. За да могат да се влагат по-сериозни средства за развитието на обекта от страна на Общината обаче, най-напред трябва да се реши въпросът със собствеността на античния град.

Министър Николова, заедно с кмета и областният управител, проведоха среща в Община Търговище с представители на туристическия бранш. Обсъдени бяха конкретните мерки за подпомагане на бизнеса, като министърът увери, че подкрепата ще продължи през цялата година.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Февруари 2021 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net