Задържаха двама мъже, шофирали след употреба на наркотици в Търговище

By 06 Март 2023 Прочетена 1778 пъти 0
Задържаха двама мъже, шофирали след употреба на наркотици в Търговище Задържаха двама мъже, шофирали след употреба на наркотици в Търговище снимка: КИС 13

В Търговище са установени и задържани двама водачи управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества.

За случая съобщава Областната дирекция на МВР.

На 5 март около 10:15 часа на ул. „Ст. Караджа“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Лупо“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от правоспособен 37-годишен водач от същия град.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000" е установено, че същият управлява моторното превозно средство под въздействието на наркотичното вещество канабис. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На 2 март около 16:50 часа на кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски", с ул. "Опълченска" в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 318“ с разградска регистрация, управляван от 21-годишен правоспособен водач от гр. Попово.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000" е установено, че същият е управлявал автомобила под въздействието на наркотичното вещество канабис.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net